KomolyPortál · Kávéházi sarok · Hontalan
Étel meg ital
-
2015. 08. 14. 20:03 
Sipi
Sipi  
Avatar Á, nem lett annak semmi baja, nagyon jók voltak.
2015. 08. 14. 09:50   @Steff (#9)    § (2) 
Tomás
Tomás    
Avatar A kipufogóban kell szállítani és akkor parenyica lesz.
2015. 08. 14. 09:07   @Sipi (#8)    § (1) 
Steff
Steff    
Avatar Mire hazaérsz, kék penészes lesz az, ami induláskor még gomolya volt.
2015. 08. 14. 02:26 
Sipi
Sipi  
Avatar Amúgy kb. 13-14 évvel ezelőtt rendszeresen jártunk Debrecenbe és az Alföldön arrafelé volt egy hely, ahol gomolyát árultak. Azt megkérdeztük, hogy mivel az utazás 2-3 órát tart, nem romlik-e meg a kocsiban. Azt mondta az eladó, hogy semmi baja nem lesz, csak érlelődik.
2015. 08. 11. 18:36   @Sipi (#6)    § (1) 
Steff
Steff    
Avatar
Hát ami azt illeti, én nem foglalkozok ilyesmivel, nálam be van téve a vaj a hűtőbe és én kis szeleteket vágok belőle a kiflire vagy zsömlére, meg sem próbálom kenni.


Egyébként annak is megvan a varázsa. De ha valaki utálja, hogy nem lehet kneni, annak jó hír, hogy fölösleges hűteni.
2015. 08. 11. 17:03 
Sipi
Sipi  
Avatar Hát ami azt illeti, én nem foglalkozok ilyesmivel, nálam be van téve a vaj a hűtőbe és én kis szeleteket vágok belőle a kiflire vagy zsömlére, meg sem próbálom kenni.
2015. 08. 09. 11:16   @Tomás (#4)    § (4) 
Steff
Steff    
Avatar
Nem'tom most nálunk olyan meleg van a panelban, hogy inkább beteszem, mert folyik, ha kinthagyom.


Érdekes, mert hideg az nálunk sincs, de a vaj egyben van, gyönyörűen kenhető.
2015. 08. 09. 09:56   @Steff (#3)    § (3) 
Tomás
Tomás    
Avatar Nem'tom most nálunk olyan meleg van a panelban, hogy inkább beteszem, mert folyik, ha kinthagyom.
2015. 08. 08. 08:16   @pszí (#2)    § (2) 
Steff
Steff    
Avatar
Annyira berögzült az emberekben, hogy mindent hűtőszekrényben kell tárolni...


Egyrészt tejtermék, meg a boltban is hűtve árulják*, meg a szüleimtől is ezt láttam, szóval soha meg se fordult a fejemben, hogy ne tegyem be a frizsiderbe. De aztán valaki említette, hogy nem muszáj, és azóta kinn van a vajtartóban, és annyira nem igényli a hűtést, hogy még ebben a döglesztő hőségben se mutatja a romlás jeleit –** ráadásul fölöttébb kenhető halmazállapotú.

[size=8]* Ami nem dobozos csomagolású, az nyilván széjjelfolyna.[/size]
[size=8]** De jó, itt működik a gondolatjel![/size]
2015. 08. 07. 23:10   @Steff (#1)    § (1) 
pszí
pszí    
Avatar Igen, nagyon kellemetlen, amikor fogyasztás előtt akár negyedórát is várni kell, mire kenhető lesz. Annyira berögzült az emberekben - egyébként a legtöbb esetben nagyon helyesen -, hogy mindent hűtőszekrényben kell tárolni, hogy például sok recept kifejezetten figyelmeztet erre, ha nem szerepel abban a vaj megolvasztása: "amíg meghámozzuk a burgonyát, vegyük ki a vajat a hűtőszekrényből".

Jó példa még az avokádó, amit kifejezetten tilos hűteni annak ellenére, hogy gyorsan romlik, ugyanis hűtés hatására megkeseredik!
2015. 08. 07. 21:55 
Steff
Steff  
Avatar Ti tudtátok, hogy a vajat nem kell berakni a hűtőbe?
KomolyPortál · Kávéházi sarok · Hontalan
Étel meg ital
-